Flors de Bach


Les flors de Bach es troben dins del grup de les anomenades medicines alternatives, i estan reconegudes per l'Organització Mundial de la Salut des de 1976. Es tracta de 38 infusions naturals, extretes de flors silvestres, que tenen propietats curatives. Formen un sistema l'axioma bàsic del qual indica que la malaltia és un desequilibri emocional.

   Per a què serveixen les flors de Bach? 

S'utilitzen tant per a malalties físiques o psicosomàtiques com per a trastorns psicològics o emocionals. Poden utilitzar-se també en el desenvolupament personal, ja que ens ajuden a aprofundir en el nostre interior i equilibrar. 

   Malalties físiques i psicosomàtiques 

La malaltia física és el resultat d'un desequilibri emocional que persisteix a través del temps, debilitant l'organisme i el sistema immunitari, així com la capacitat de defensar-se davant d'agents patògens. Això és degut a que respostes com l'ansietat o l'estrès, per exemple, van acompanyades de respostes fisiològiques que a la llarga poden donar lloc a símptomes físics o alteracions que conformen les bases de tot tipus de malalties. 

Per aquest motiu, per aplicar els remeis florals en el tractament d'una determinada malaltia, ens basem en els estats emocionals negatius que està sentint aquesta persona (por, irritabilitat, depressió, ansietat, apatia, agressivitat, odi, etc) per seleccionar el medicament més apropiat per a ella, ja que cada flor serveix per tractar un estat emocional negatiu diferent. 

Les flors de Bach es poden utilitzar simultàniament amb altres tractaments mèdics, de manera que si el pacient està ja sota un tractament de medicina convencional no cal que ho deixi si així ho desitja. També poden utilitzar-se al costat d'una psicoteràpia, per potenciar els seus efectes. 

   Trastorns psicològics 

Atès que les flors de Bach actuen directament sobre els estats emocionals negatius, es poden utilitzar en el tractament de problemes d'aquest tipus (ansietat, depressió, obsessions, insomni, traumes, etc). Les flors actuen a nivell inconscient, empenyent a l'organisme cap a la autocuració i l'equilibri emocional. Per això moltes persones somien més en prendre les essències florals, ja que el seu subconscient està treballant en la resolució de conflictes. 

   Els resultats de la teràpia 

Els remeis florals no presenten efectes secundaris ni toxicitat. A vegades, les persones tractades amb aquest sistema somien més i pot ser que necessitin dormir una mica més, perquè el seu subconscient està fent un esforç especial d'autocuració. Aquest efecte sol aparèixer als pocs dies de començar el tractament (encara que no sempre). 

Els resultats seran diferents depenent de cada persona i del temps que ha passat des que van aparèixer els seus problemes. A vegades es tracta d'un trastorn agut, d'unes poques setmanes de durada, i que és conseqüència d'un esdeveniment vital determinat, com problemes econòmics, canvis importants que ens creen inseguretat, problemes que no sabem com afrontar i ens deprimeixen, excés de treball , etc En altres ocasions, és una cosa que venim arrossegant de fa anys. En el primer cas, el tractament serà més curt, mentre que en el segon pot durar diversos mesos.Seguidors